Axel körde hem viktiga poäng i Göteborg

Post 124 of 135

Göteborg bjöd på infällda backspeglar och hällande regn, varav den senare faktorn dramatiserade de två racen för Clio Cup förarna. Allt för många varv fick köras bakom safety car och Nova Racings förare, Axel Hellsten, fick det svårt att avancera.

Årets tredje deltävling har körts mitt inne i Göteborg på frihamnspiren, en bana som är byggd kring räcken och saltvatten. Timmarna innan Axel skulle köra sina allra första varv på hemmabanan var det blandade känslor.

– Tidigare har jag bara följt racen från läktarna och nu var det dags att få slicka räckena på egen hand, en tanke som fortfarande är lite svår greppa. Mitt första intryck av banan var överraskande och det är absolut en bana att skriva till listan bland de roligare i Sverige.

– Resultatet av träningen var överraskande positivt där Axel hade näst snabbaste tid. Den prestationen satte avtryck och lade ribban för helgen. Det visade sig dock vara svårare än vad teamet trott. Tidskvalet, liksom träningen, kördes på torrt underlag och var ganska trafikerat. Det fick Axel lite ur balans och han hittade inte det fokus som behövdes för att prestera de varvtider som behövdes för toppen. En sjätte tid fick han med sig från kvalet och var inte nöjd med det.

När det sista passet för dagen fick målflaggan var hela teamet motiverat för att klättra upp genom fältet och försöka göra om ”solvallaresan” på nytt. Väderleken förändrades till lördagen och Göteborg vaknade upp till vattnande himmel. Axel hade bara kört några varv på blött underlag tidigare denna säsong vilket gjorde racet till en ännu större utmaning. Han kunde hålla sin position i starten och följde ledet några varv tills det att två förare körde av banan och orsakade safety car. Vi det ögonblicket låg nu Axel på en femteplats. Med fyra varv kvar släpptes fältet på nytt och placeringarna förblev oförändrade.

Mellan racen var det full fart i tältet där vänner och sponsorer besökte teamet. Det bjöds på korv och tilltugg som gladeligen värmde de frusna supportrarna. Teamet hoppas att få se mer av er under säsongen!

Under första racet lyckades Axel köra till sig fjärde snabbaste tid och fick därmed starta från startruta fyra i race 2. Han gjorde en riktigt bra start och knep tredjeplatsen redan i första kurvan. Medan regnet öste ner över banan bromsade Axel lite sent och fick släppa striden med Lindberg. Robert Helling lyckades också bromsa sig förbi men låste sedan upp sina hjul i slutet av den långa raksträckan och torpederade däckbarriären. Denna otäcka olycka ledde till att safety car ännu en gång fick åka ut på banan och förblev där tills målflaggan föll.

– Det var oerhört tråkigt att racet skulle sluta så snabbt och jag fick aldrig chansen att få upp tempot och nå en pallplats. Vi har fortsatt att nå vårt mål, topp fem, men när vi vet att vi kan bättre så blir man såklart inte nöjd förrän vi är där igen.

Viktiga poäng plockades under helgen och Axel står kvar som femma i tabellen med en fortsatt målsättning att strida i toppen. Det återstår inte många dagar förrän det skall tävlas igen och denna gång är det Falkenberg 13-14 juli. Nova Racing är taggade!

Se bilder från helgen!

DSC_0853

 

DSC_1126

 

 

 

, , , , ,

Menu