Edvin Hellsten och Nova Racing växlar upp till Porsche Carrera Cup Scandinavia

Post 30 of 119

Meritlistan för Edvin Hellsten, 21 år från Göteborg, växer sig allt större och nu är den unge racerföraren redo att utmana i Sveriges starkaste racingserie, Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Efter två framgångsrika och utvecklande år i klassen, V8 Thunder Cars, lanserar nu Nova Racing sin nya satsning där teamet skall tävla i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019. Edvin Hellsten, ett känt namn för många, presenteras som förare och kommer köra teamets Porsche 911 GT3 Cup.

– Det här ska bli sjukt kul, jag har alltid haft en dröm om att få tävla i en Porsche och nu händer det! En del är likt från att köra V8 Thunder Cars men mycket är nytt och jag ser fram emot att åka ut på banan och gasa ur boxer-sexan, säger Edvin Hellsten.

Bilmodellen är den klassiska 991 och bilen som Edvin kommer köra benämns med generation 1 vilket klassificerar föraren till att tävla om titeln i Porsche Carrera Cup men framförallt i Approved Cup.

– Vi övervägde ett antal alternativ inför 2019 där Porsche stack ut genom att erbjuda ett attraktivt insteg till deras serie genom Approved Cup. Startfältet är starkt, över 20 bilar var bekräftade i januari och nu adderar vi med en till. Publiken kan räkna med att det blir åka av i år, säger teamchefen Axel Hellsten.

Säsongen består av sju deltävlingar, fem av dem går i Sverige med täckning från Skåne till Skellefteå och två deltävlingar körs i Norge på häftiga Rudskogen.

– Kalendern är utmanande med bra variation av bantyp, dessutom är Skellefteå ett coolt inslag. Sist vi tävlade i norra Sverige var bland det mäktigaste vi sett, fullsatta läktare till klockan 22, något jag hoppas på att få uppleva igen, säger Edvin

Teamuppställningen hos Nova Racing är sig lik från förra året och det är utan tvekan som racefansen kommer känna igen sig i ett team som jobbar hårt för att leverera resultat och samtidigt dela känslorna av racing genom media.

Den 4:e maj står Edvin återigen på startgriden och väntar på att lamporna ska slockna. Nova Racing önskar alla hjärtligt välkomna att följa teamets spännande resa och bevittna Sveriges häftigaste racingserie!

Racekalender Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019
3-4 maj, Ring Knutstorp
18-19 maj, Rudskogen Motorsenter, Norge
1-2 juni, Scandinavian Raceway, Anderstorp
14-15 juni, Skellefteå
17-18 augusti, Gelleråsen Arena, Karlskoga
13-14 september, Rudskogen Motorsenter, Norge
4-5 oktober, Mantorp Park

, , , , , , ,

Menu