Edvin Hellsten uttagen till Porsche Driver Development Programme 2020

Post 24 of 139

Redan i slutet av 2019 presenterades Edvin Hellsten som förare för Nova Racings fortsatta satsning i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Till 2020 har Göteborgaren också blivit uttagen till Porsches utvecklingsprogram för lovande förartalanger, Driver Development Programme.

Utvecklingskurvan pekade kraftigt uppåt för Edvin under hans debutsäsong i Porsche Approved Cup förra året. Inför 2020 väntar hans tuffaste utmaning hittills. En utmaning som kräver ett kraftfullt fokus, vassare armbågar och ett sömlöst samarbete med teamet. Porsche Carrera Cup Scandinavias satsning på unga och lovande förartalanger fortsätter även i år under namnet DDP, Driver Development Programme, som nu Edvin blivit uttagen till.

– Detta är en riktigt bra möjlighet för mig att utvecklas som förare, både på racingbanan men också mellan racen. Jag ser fram emot att lära mig nya saker som jag kan använda för att bli en snabbare och mer professionell racingförare, säger Edvin Hellsten.

Totalt är sex stycken förare, födda 1997 eller senare, uttagna till programmet och de kommer alla att bli coachade i olika områden under säsongen. Förra veckan åkte Edvin upp till Åre för DDP’s kick-off, tre dagar som Edvin sent glömmer.

– Vi mellanlandade i Arlanda för att göra några presentationer, sen flög vi vidare till Åre där vi hade Porsche Ice Experience som bas. I två dagar fick köra på isen med rallyförare som instruktörer, där var målet att förbättra bilkontroll och lyssna på bilens vilja. Vi hade sjukt kul mest hela tiden, fortsätter Edvin.

Det var dock inte bara nöjeskörning på programmet, det hölls lärorika föreläsningar och intervjuer samt att de unga förarna också fick en lektion i längdskidåkning där mjölksyran fick bekänna färg lite extra.

– Längdskidåkning är inte vad jag tränar till vardags i Göteborg, men det var kul att testa på och flåset kom igång ordentligt! Vid sådana här tillfällen gäller det att lyssna noggrant, vara öppen för att lära sig och ha en vilja av stål. Jag tar med mig mycket lärdomar från dessa dagar och förhoppningsvis blir det fler framöver, avslutar Edvin.

Se till att följa Edvins och teamets resa under 2020 när de tillsammans skall utmana Sveriges racingelit i Porsche Carrera Cup Scandinavia!

Foto: Armin Hadžić

, , , ,

Menu