Första pallplatsen för Axel på Solvalla!

Post 125 of 135

Det var till ett soligt Stockholm som Nova Racing anlände till för att under helgen tävla på Solvalla arena. Banan som asfalterats på den ordinarie travbanan höll inte riktigt för den heta sommarvärmen och skapade dramatik för helgen.

Solvalla var en ny bana för både Axel och teamet men trots det lyckades han hitta rätt under fredagens träning och var snabbast i klassen. Väl i bandepån igen efter att ha reparerat bilen då bromsarna slutade fungera i slutet av träningspasset fick förarna i Clio Cup JTCC reda på att kvalet var inställt på grund av att asfalten separerat. Först lördag morgon kördes kvalet som för Axel blev en katastrof där han slutade på en åttonde plats.

– När vi rullade ut på banan upptäckte jag att arrangören vattnat banan för att kyla asfalten. Vi satsade på att köra fullt de sista varven på en så torr bana som möjligt men när safety car kom ut på banan efter en ordentlig krasch för en av förarna var mina chanser till en bra tid borta, berättar Axel

Teamet laddade om och Axel körde upp sig bra i första racet där han kom i mål som fyra efter att ha jagat och kört om. Under loppets gång var han snabbast på banan men när de ledande bilarna insåg detta ökade de lite och Axel var fjärde snabbaste föraren i mål.

Från startruta fyra gjorde Axel en kanonstart och var uppe jämsides med Frederik Mortensen som ändå lyckades hålla Göteborgaren bakom sig. Halvvägs in i racet lyckas Axel bromsa sig förbi Mattias Lindberg som då låg trea. Nova Racings förare lyckades hålla tredjeplatsen ända in i mål och blev hans första pallplats i Clio Cup JTCC 2013!

– Det var en otroligt härlig känsla att få kliva upp på prispallen och känna att jag kan vara med och kämpa bland de absolut främsta. Teamet har jobbat på riktigt bra och vi kunde tillsammans ta hem den här tredjeplatsen, avslutar Axel.

En minst sagt bra återhämtning efter fredagens krasch och ett misslyckat kval. Nu ser Nova Racing fram emot att möta konkurrenterna och publiken i Göteborg den 28-29 juni!

Se fler bilder från helgen i mediagalleriet

Solvalla22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , , , , , ,

Menu