Glädje och test under årets mekanikerrace

Post 94 of 113

Sverige och Kinnekulle levererade ännu en gång strålande väder med skimrande höstfärger och därmed idealiska förhållanden för en minnesvärd dag! Nova Racing fick också en fantastisk möjlighet att tillsammans med två förare bygga upp grunderna inför säsongen 2014.

Teamet var som alltid på plats och hade allting förberett för att Axel skulle ut och köra men denna gång var det för ett annat ändamål än att vara snabbast. Alla som varit del av teamet och hejat fram Nova Racing under säsongen var där för att få åka med runt den nyasfalterade banan. Passagerarstolen blev ordentligt uppvärmd och Axel allt mer svettig samtidigt som glädjen spred sig som en löpeld bland hela gänget. Skratten och de beskrivande orden blev en perfekt avslutning på JTCC-säsongen och förhoppningsvis lever dagen kvar i mångas minnen.

Dag nummer två av mekanikerhelgen var dedikerad till att lufta VOC-Racing bilen som Axel körde hem förra årets SSK-mästartitel med. Nu var det dock dags för en ny generation att styra Volvo 850’n, nämligen Oskar och Edvin Hellsten, bröder till Axel. Med få deltagande bilar på söndagen fick de två tidigare gokartförarna en hel dag att träna på banan, tillsammans med Axel som deras coach. Farten steg allt efter att varven blev fler och bromspunkterna började infinna sig senare vilket var mycket positivt. Dagen gav mersmak för grabbarna och teamet var nöjda med testerna. Nu planeras det inför 2014 års säsong som alla ser fram emot!

Se fler bilder från helgen 

Kinnekulle_goa_ganget

 

Cockpit_medakning

 

Oskar_Edvin_Voc

 

, , , , , ,

Menu