God Jul och fortsatt satsning

Post 95 of 119

Nova Racing satsar framåt och förbereder sig inför säsongen 2015 i Volvocupen.

2014 var första säsongen för bröderna Hellsten i Volvocupen och resultaten blev blandade likaså den tekniska tillförlitligheten på framförallt Edvins bil. När väl allt fungerade kunde teamet avsluta säsongen på Mantorp med en pallplats.

– Jag har en bra känsla i kroppen sen finalen där jag äntligen fick visa vad jag går för när allt lirar. Nu har jag vintern på mig till att fokusera på att blir en bättre och mer analytisk förare både på banan och i depån, berättar Edvin Hellsten.

Det blev en bra avslutning med energi att ta sig an bilarna för en teknisk genomgång under vintersäsongen. Chaufförerna får varva skolarbetet med fysisk träning så dom är väl förberedda när dom sätter sig bakom ratten framåt vårkanten.

– Det ska bli härligt att få lasta av bilarna vid banan igen och höra motorer varva, tills dess gör jag precis som Edvin och tränar mig själv så gott jag kan. Med genomgånget material hoppas jag att jag kan ge de längre fram i fältet en match, avslutar teamets andra förare Oskar Hellsten.

Med en ny och kreativ organisation har Volvo Cupen i teamets tycke utvecklats väl och arrangemanget kring förare och teamet har varit starkt drivande. De nya uppläggen i tidskval och race har varit välordnade och resulterat i många spännande race som fått publiken att hålla andan, ibland väldigt länge. Förarföreningen har skapat en professionell och glad stämning i klassen vilket märkts tydligt på banan och i depån, racing blir så mycket roligare på det viset!

Vi hoppas givetvis på ett stort startfält med såväl de tidigare deltagarna såsom förhoppningsvis många nya.

God Jul och Gott Nytt År, önskar Nova Racing er!

Oskar_Edvin_bana_final

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edvin_Pallen_Pomacsprut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , , , , , , , ,

Menu