Guld i sikte för Edvin Hellsten & Nova Racing 2021

Post 16 of 151


Edvin Hellsten tog brons i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020 efter en rafflande final. Nu presenterar Göteborgsbaserade Nova Racing att de går för guldet med Hellsten bakom ratten till säsongen 2021!

Det unga racingteamet från Västkusten fortsatte att visa framfötterna på den svenska racingscenen under 2020. Med en ny bil inför säsongen och riktigt tufft motstånd tacklades utmaningen väl där Edvin Hellsten slutligen stod som bronsmedaljör i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020! Teamet presenterar nu att man siktar på att ta två kliv upp på pallen vilket är det slutgiltiga målet i treårssatsningen som startade 2019.

– Vi gick in i PCCS med höga ambitioner och en vilja att utmana vår förmåga att lära och prestera. 2021 blir det tredje året med en Porsche som tävlingsbil och målsättningen är tydlig, slutföra vår plan att stå som mästare. Vårt team är unikt på många sätt och jag är övertygad om att vi kommer skapa fantastiska minnen under den kommande säsongen! berättar Axel Hellsten, teamchef för Nova Racing.

Teamwork har alltid varit nyckeln till framgång för teamet. Ingenjörerna, mekanikerna, mediateamet och cateringteamet spelar alla en extremt viktig roll för att maskineriet ska snurra. Men utan en förare blir det svårt att omvandla hårt arbete till resultat på banan. Det är ingen slump att Edvin Hellsten, 23 år från Hovås, fortsätter som förare för bil 27 i Nova Racing. Han presterade över förväntan under 2020 och har visat en tydlig trend i sin utvecklingskurva. Nu är det upp till bevis, det säger han själv.

– Tillsammans har vi nått fantastiska resultat, självklart med dippar emellanåt men som ger uppskattning åt framgångarna. Jag och teamet har lärt oss otroligt mycket de senaste åren och nu är det upp till bevis om vi kan lyckas slå de andra teamen som har betydligt längre erfarenhet. Vi nosade på det i år och jag kan inte säga annat än att min målsättning är glasklar för 2021, säger Edvin Hellsten.

Det är inte utan en viss ödmjukhet som orden sägs men samtidigt lyser hungern i ögonen hos alla i Nova Racing. En hunger att få gnugga geniknölarna bakom datorskärmen och samtidigt ge järnet på banan för att pressa varvtider och konkurrenter till det yttersta. Publiken kan redan nu förbereda sig på ett fartfyllt och laddat mästerskap i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2021!

Tävlingskalender Porsche Carrera Cup Scandinavia 2021
7-8 maj, Ring Knutstorp
18-19 juni, Scandinavian Raceway
9-10 juli, Falkenbergs Motorbana
20-21 augusti, Gelleråsen Arena
17-18 september, Rudskogen Motorsenter, Norge
1-2 oktober, Mantorp Park

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Menu