Lärdomar och motgångar på Raceweek

Post 121 of 135

Det är svensk sommar och det bekräftas årligen av Stockholms Sportvagnsklubb genom att arrangera tävlingen Raceweek. Sedan förra året gästar JTCC Clio Cup evenemanget som hålls på Kinnekulle Ring. Denna helg var tuff för teamet och fick snurr på många kugghjul i hjärnkontoren.

Redan på torsdagsmorgonen stod bilen klar i depån för Axel att köra. Det blev fyra träningspass och efter att ha varit snabbast under det andra träningspasset för JTCC hade teamet en bra känsla inför fredagens officiella träning och kval.

När väl kvalet var igång åkte Axel ut och laddade för snabba varv. På Kinnekulle betedde sig däcken betydligt annorlunda mot vad de gjort tidigare på de andra banorna Axel kört och innebar att man som förare bara hade några få varv i början av passet att köra snabba varvtider, sedan blev tiderna aldrig lägre. Axels tid räckte till en 6:e plats vilket var utanför teamets mål.

Ett antal funderingar och justeringar senare stod Axel på startgriden för lördagens första race och hoppades att bilens chassieinställningar skulle fungera bättre denna gång. Han körde i mål som 5:e bil efter ett odramatiskt race men fortfarande med bekymmer att få körning och bil att fungera perfekt tillsammans.

Efter att ytterligare inställningar var gjorda fick inte Axel till någon bra start i race 2 och tappade från femte startposition till sjätte. Han fick kämpa genom racet som var 20 varv långt och fick tyvärr se sig omkörd ytterligare en gång och slutade som 7:a. Vid denna tidpunkt var båda teamet och Axel bekymrade över varför inte flytet fanns hos dem.

–       Vi åkte till Kinnekulle med förhoppningar om att strida om de tre första placeringarna men farten fanns inte och jag fick tyvärr se mig besegrad av mina konkurrenter denna gång, berättar Axel Hellsten.

Raceweek bjöd på tre race och det sista kördes på söndagen. Axel var revanschsugen efter två mindre bra race och gjorde en kanonstart från startruta sex. Han plockade en placering i första böj och kunde precis hålla sin femteplats in i mål. Axel fick aldrig någon bra känsla för bilen denna helg och det visade resultat och varvtider. Teamet jobbade på bra och försökte hitta rätt med bilens inställningar och har lärt sig mycket under denna soliga och långa racehelg.

Motgångar är en del av racingen och måste upplevas för att uppskatta framgångarna. Nu väntas lite vila för en del av teamet och den andra delen åker ner till Kristianstad för att delta i karting-SM. Nya utmaningar och race väntar, närmast här näst i JTCC kalendern väntar Östersund Airport Race 9-10 Augusti. En helt ny bana för hela teamet, det blir spännande!

Se fler bilder från helgen.

Bild_005

 

 

 

Bild_022

 

 

Bild_028

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , , , ,

Menu