Nova Racing presenterar årets Porschedesign

Post 22 of 139

Årets design på Nova Racings nya Porsche 911 GT3 Cup bil är här, färgstarkt och med nya snabba linjer. Mitt bland hundratals containrar i Göteborgs hamnområde presenteras den nya bilen tillsammans med Containerhandel Caru som till 2020 är huvudpartner till teamet.

Till säsongen 2020 växlar det Göteborgsbaserade teamet Nova Racing upp och skall utmana Skandinaviens elit i banracingserien Porsche Carrera Cup Scandinavia. Satsningen innebär en ny tävlingsbil som nu också har fått en ny kostym i Novas färger! 

– Jag ville ge bilen mer edge och förmedla den distinkta känslan av en sportig Porsche. Samtidigt ska våra fans känna igen sig i Novas färger, vilket dom lär göra, säger Sofia Johansson som ritat årets design.

Den nya bilen presenteras tillsammans med Containerhandel Caru, ny huvudpartner till teamet. Med rötterna i Göteborg var det självklart att placera bilen bland hundratals containrar i hamnområdet.

– Det här är en häftig resa att vara med på tillsammans med Nova Racing. I år ser vi fram emot att vara huvudpartner och ta del av framgångarna, säger Torbjörn Börling, VD för Containerhandel Caru.

Partnerskapet är en viktig byggsten för teamet i att kunna utveckla nya verktyg och därmed vara med i kampen om pallplatser i PCCS 2020.

– Vi är väldigt glada att ingå i ett större partnerskap med Containerhandel Caru, dom visar ett stort engagemang och vi ser fram emot att skapa minnen tillsammans, säger Axel Hellsten teamchef för Nova Racing.

Nu väntar teamet på att få sätta bilen på racingbanan så att Edvin får köra de första varven för 2020. På grund av rådande situation är de närmsta veckorna något osäkra, men oavsett så står alla i Nova Racing redo för att anta utmaningen i Porsche Carrera Cup Scandinavia!

Video: Jon Jaleby

Bilder: Sofia Johansson

, , , , , , , , , , , ,

Menu