Porsche Center Göteborg och Nova Racing inleder partnerskap!

Post 11 of 139

Efter en framgångsrik första halva av säsongen 2020 inleder Nova Racing ett nytt samarbete med Porsche Center Göteborg med målsättningen att stärka närvaron lokalt med koppling till Svensk elitracing. 

Det Göteborgsbaserade racingteamet Nova Racing grundades år 2013 och har sedan dess tävlat i flertalet av Sveriges banracingserier. Det började som ett familjeteam och har utvecklats till att idag även bestå av unga och drivna ingenjörer. Tillsammans utmanar de numera svenska racingeliten på flera plan. 

– Vi är ett tekniskt team med en ung och passionerad drivkraft som vill utmana i alla kategorier. Det handlar om så mycket mer än att köra racingbil, ett exempel är film och bild som vi jobbar hårt med under racehelgerna vilket är ett viktigt för våra partners exponering till publik och kunder. Det känns fantastiskt kul att Porsche Center Göteborg tror på oss och att vi tillsammans kan skapa nya spännande upplevelser tillsammans, säger Nova Racings teamchef Axel Hellsten.

Porsche Center Göteborg har ett genuint motorsportintresse som självklart delas med den historia som Porsche bär med sig, och vars DNA finns i varje bil som lämnar deras fabrik. Det finns ett stort intresse hos Porscheägare i att åka på Trackdays, vilket utgör en del av Porsche Center Göteborgs repertoar av evenemang för att träffa sina kunder i den rätta miljön.

Satsningen mot guldet i Porsche Carrera Cup Scandinavia har inte passerat någon obemärkt men det är mycket hårt arbete som ligger bakom.

– Vi har utvecklats otroligt mycket som team genom åren och att tillsammans kunna dela vår passion för motorsport är fantastiskt. Men det är inte utan mycket tid i alla förberedelser som framgång kommer. Högt uppsatta mål kräver både större resurser i form av material och ekonomi men också en plattform att dela framgången i. Därför känns det extra kul att nu inleda det här nya samarbetet med Porsche Center Göteborg och jag hoppas att vi får dela euforin inom racing med många glada och nyfikna Porscheentusiaster, avslutar Axel Hellsten.

Följ andra halvan av säsongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia genom Viaplays livesändningar och Nova Racings sociala medier. De tre avslutande racehelgerna körs på Anderstorp, Mantorp Park och Ring Knutstorp. På grund av den rådande pandemin är dessvärre årets deltävlingar publikfria.

Foto: William Koitrand

 

, , , , ,

Menu