Västkustloppet levererade pallplats i solsken

Post 122 of 135

Den fjärde deltävlingen i årets säsong i JTCC Clio Cup kördes i samband med Västkustloppet som i år firade 60-års jubileum! För Nova Racing blev det den hittills bäst, presterade racehelgen i år.

Redan torsdag lunch befann sig teamet i depån vid Falkenbergsbanan och förberedde sig inför två friträningar som kördes på eftermiddagen. Det var en bra möjlighet till att kunna pröva olika inställningar och utvärdera dem med konkurrenterna på plats. Axel hittade snabbt ett bra tempo och kände sig väl förberedd inför fredagens träning, kval och första race.

När klockan slagit nio på fredagsmorgonen körde Axel Hellsten ut på banan och fick ytterligare 20 träningsvarv i kroppen för att sedan sätta ett perfekt varv i tidskvalet.

– Vi visste precis som alla andra att på denna bana skulle det bli ett extremt tight kval där det finns få kurvor att hitta tiondelar i och det gäller att allt ska klaffa, berättar Axel.

Mycket riktigt blev det ett tight kval där Axel stod i depån som P4 med åtta minuter återstående av kvaltiden. Han åkte ut på banan igen med vetskapen att han var knappt fyra tiondelar ifrån den snabbaste tiden och lyckades slipa sin tid med en av de fyra tiondelarna. Därmed körde Axel hem sin hittills bästa kvalposition, P3 som gav honom tredje startruta i Race 1.

Nova Racings förare gjorde en bra start i Race 1 och höll sin position genom de första kurvorna. Avståndet fram till Wernersson och Helling var inte stort till en början och han lyckades även skaka av sig Lindberg.

– Det var oerhört jämnt mellan oss i toppen men jag hade problem med att framhjulen låste upp sig i de hårda inbromsningarna och därmed gjorde jag några misstag. Lindberg kom då ikapp men jag lyckades hålla honom bakom mig ända in i mål, säger Axel som tänker tillbaka på racet som gav honom sin andra pallplats.

Med ytterligare en pallplats i bagaget kunde teamet sova lugnt under natten och vakna upp på lördagen till en publikfylld Falkenbergsbana. Under Race 1 lyckades Axel sätta tredje snabbaste tid som gav honom åter igen en startposition från tredje ruta. Denna gång blev inte starten lika framgångsrik och Lindberg lyckades köra om både Axel och Wernersson i första kurvan. Från en fjärde position i racet skuggade Axel de framförvarande men gav sig inte på en attack på de framförvarande. Dansken Steffan Larsen uppvaktade Axel duktigt under racet men lyckades inte ta sig förbi när målflaggan föll. En fjärdeplats blev det för Axel och Nova Racing i det andra racet.

I den totala ställningen är det jämnt bland de fyra förarna bakom Wernersson, som nu har ryckt i ledningen, och det är absolut inte avgjort ännu. Redan om 10 dagar är det dags att tävla igen och då på Kinnekulle Ring där Cliobilarna gästar välkända Raceweek!

Se fler bilder från helgen

Se Race 2 på SVT Play, 53:10 in i sändningen

 

Bild_005 Bild_015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , , , , , ,

Menu