Bronsjakt i helgens final på Ring Knutstorp!

Post 7 of 139

Edvin Hellsten och Nova Racings första säsong i den högsta elitserien av Porsche racing är snart genomförd. Tillsammans har de både nått framgångar och mött motgångar och inför den avslutande helgen har Edvin möjligheten att jaga mästerskapsbronset!

Årets säsong har varit speciell för många, särskilt för publik och fans som inte kunnat besöka racingbanorna på grund av den rådande pandemin. Trots avsaknad av publik och ett antal förare har Porsche Carrera Cup Scandinavia snart genomfört ett konkurrenskraftigt mästerskap där alla 14 race körts under sex helger. Edvin Hellstens intågande i högsta klassen av Carrera Cup har gått över förväntan där han redan i år lyckats ta två pallplatser och ligger totalt femma i mästerskapet.

– Att ta klivet upp i högsta klassen till i år var såklart en utmaning att ha respekt för men jag tycker att det har gått rätt bra. Målsättningen är att över tid kunna vinna men det finns mycket att lära och det är först nu när man faktiskt kör mot världsmästare och trefaldiga Carrera Cup mästare som jag vet hur jag står mig och vad som behöver förbättras, säger föraren Edvin Hellsten.

Nova Racing har tagit mer mark som team och är idag ett etablerat namn inom svensk elitracing. Personalstyrkan är fylld med både unga och erfarna personer som tillsammans driver treårssatsningen i Porsche Carrera Cup Scandinavia framåt.

– Vi har kört flertalet racingserier nu och när vi gick in PCCS målade vi upp en treårsplan. Grundpelaren i vår verksamhet att köra racing är att vi tycker det är så himla kul och att vi har möjligheten att dela den stora passionen tillsammans med våra fantastiska partners och fans. Sen är vi såklart tävlingsmänniskor och vill vinna men resultaten kommer inte utan glädje, så nu ska vi avsluta 2020 med ett stort leende, säger Nova Racings teamchef Axel Hellsten.

Edvin ligger femma i mästerskapstabellen och det skiljer åtta poäng till trean Hugo Andersson som Edvin duellerade med förra året i Porsche Approved Cup. Allt kan hända i racing och det återstår att se hur poängen tillfaller de tre unga förarna som kommer ge järnet ända in över mållinjen på lördag! Följ spänningen på Viaplay, V Sport Motor och genom Nova Racings sociala medier!

Tidsschema Ring Knutstorp 9-10 oktober
Fredag 9/10
Träning          09:00 – 09:30
Officiellt Test  12:10 – 12:40
Tidskval         16:10 – 16:40

Lördag 10/10
Race 1           11:15 – 11:45 (V Sport Motor & Viaplay)
Race 2           14:50 – 15:30 (Viaplay)

Mästerskapstabell Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020
1. Lukas Sundahl, 287 poäng
2. Pontus Fredricsson, 213
3. Hugo Andersson, 150
4. Hampus Ericsson, 144
5. Edvin Hellsten, 142
6. Magnus Öhman, 115
7. Robin Hansson, 88
8. Thomas Karlsson, 87
9. Carl Philip Bernadotte, 86
10. Christoffer Bergström, 83
11. Patrick Rundquist, 78
11. Krister Andero, 76
12. Hampus Hedin, 45

Foto: Micke Fransson

, , , , , , , , , , , , , , ,

Menu