Edvin Hellsten bjöd på spänning inför publiken på Västkustloppet!

Post 34 of 89

Edvin imponerade med sin fart i helgens två race och bjöd publiken på hårresande närkamper. Med nya mästerskapspoäng och vetskapen om att teamet har chans för pallplats är det med glädje som Nova Racing lämnar Falkenberg och Västkustloppet 2017.

Under skakiga väderförhållanden fick V8-bilarna ge sig ut på banan för lördagens test. Edvin var inte nöjd med bilen och teamet fick något att bita i. Väl i tidskvalet gjorde Edvin ett kanonjobb ute på banan och pressade gränserna till det yttersta, dock visade sig varvtiderna inte matcha hans insats.

– Jag tog i så mycket jag kunde och pushade bilen till max. Det var fortfarande något som inte stämde, jag kände vibrationer och fick växla senare än vanligt, berättar Edvin.

Besvikelsen var närvarande i teamet men det dröjde inte länge förrän den vände till att alla istället imponerades över Edvins fjärde och sjätte kvaltid när de fann att han, på grund av tändningsproblem, kört med sju av åtta cylindrar. Självförtroendet kom tillbaka och Nova Racings gäster strömmade in under söndagen för att se V8 Thunder Cars första race. Efter en kanonstart av Edvin kämpade han hela racet igenom för att ta sig upp på tredjeplats men lyckades inte, trots många försök som satte publiken på helspänn.

– Bilen var fantastisk och jag hade ruskigt bra fart därute på banan. Jag vet inte hur många gånger jag försökte köra om men det räckte inte riktigt hela vägen och vi får ta den här fjärdeplatsen som morot till nästa race, säger Edvin.

I det andra racet startade han två platser längre bak men var snabb iväg från griden och knep direkt en plats. Det var ett tufft race där Edvin återigen hade problem att lura konkurrenterna från deras defensiva taktiker och korsade mållinjen som femma.

– Jag är besviken över placeringen men är ruskigt nöjd med att vi fått upp tempot. Nu vet jag att vi kan utmana längre fram och är mer peppad än någonsin att komma tillbaka och köra efter sommaruppehållet. Jag vill rikta ett stort tack till alla som supporterat och hejat under helgen, det betyder mycket för mig, avslutar Edvin.

Nästa race körs på Mantorp Park den 25-26 augusti, där V8 Thunder Cars gästar Trailer Trucking Festival och NEZ-finalen avgörs.

Resultat Race 1

1. Alexander Graff 18 varv
2. Mattias Lindberg +3.733
3. Marcus Palnér +9.236
4. Edvin Hellsten +12.184
5. Freddie Magnusson+13.668

Resultat Race 2

1. Mattias Lindberg 26 varv
2. Alexander Graff +0.249
3. Marcus Palnér +10.857
4. Freddie Magnusson +25.646
5. Edvin Hellsten +25.819

SM-tabell V8 Thunder Cars 2017

1. Mattias Lindberg 199 poäng
2. Marcus Palnér 130
3. Alexander Graff 117
4. Freddie Magnusson 99
5. Christoffer Bergström 76
6. Emelie Liljeström 46
7. Edvin Hellsten 45 poäng

Foto: Sofia Johansson

, , , , , ,

Menu