Edvin Hellsten siktar på pallen i Anderstorp

Post 30 of 103

En lång väntan är nu över och det är äntligen dags för Edvin Hellsten och Nova Racing att få rulla ut Chevrolet Camaron på banan igen, denna gång på anrika Anderstorp Raceway i Småland.

Efter ett rejält uppehåll sedan premiären på Ring Knutstorp är det till helgen dags att jaga tiondelar med V8:orna igen. Edvin Hellsten är taggad till tänderna och har hunnit förbereda sig inför säsongens andra deltävling som körs på en helt ny bana för honom, den legendariska Formel-1 banan Anderstorp Raceway.

– Jag har tränat mycket fysiskt och vi har hunnit köra några tester på bana sedan premiären. Vi var så nära pallen vi kunde komma i de båda racen så nu är det dags att trimma farten och ta hem skumpan, säger Edvin.

Den småländska skogen kommer fyllas med häftiga tävlingsbilar och sportbilar under söndagen, en kombination av Sveriges häftigaste racing och sportvagnsmeeting är något man gärna vill uppleva. Nova Racing har till årets säsong vuxit sig större och har lagt mer energi kring bil och media. Målet är pallplatser men också att utveckla kunskapen inom teamet.

– Vi är ett team med stort intresse för motorsporten och vi håller på med detta för att vi älskar utmaningen och att alltid vilja lära oss något nytt. Med en laddad förare och ett väloljat team är vi redo att bjuda publiken på en härlig racinghelg fylld med adrenalin, säger teamchefen Axel Hellsten.

Utöver V8 Thunder Cars tävlar STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, Formula STCC, Ginetta och Radical på Anderstorp nu till helgen, 16-17 juni. Säkra dina biljetter på stcc.se och följ Nova Racings framfart genom sociala medier under helgen!

Tidsschema V8 Thunder Cars
Lördag 16/6
Träning            11:15
Kval     15:00
Söndag 17/6
Race 1             10:46
Race 2             15:50

Racekalender V8 Thunder Cars 2018
4-5 maj, Ring Knutstorp
​16-17 juni, Anderstorp
7-8 juli, Falkenberg
18-19 augusti, Karlskoga
1-2 september, Ahvenisto Finland
​21-22 september, Mantorp Park

FOTO: Sofia Johansson

, , , , , , , ,

Menu