En ny säsongstart i V8 Thunder Cars hägrar för Edvin Hellsten

Post 51 of 119

Premiären på Ring Knutstorp 4–5 maj är första stoppet i årets racekalender för Edvin Hellsten som tävlar i V8 Thunder Cars för Nova Racing!

Camaron står redo för göteborgaren Edvin Hellsten att hoppa i och ratta runt den skånska banan Ring Knutstorp. En intensiv försäsong fylld med oväntade motgångar gör det extra spännande för teamet när de anländer till Sveriges sydligaste depå.

– Vi har haft en del bekymmer med de nya bromsarna som införts i klassen i år och som förare är det inte den bekvämaste problemtypen att lösa, mycket tillförlit sitter i bromsarna. Vi har laddat om och lagt det bakom oss, nu är jag sugen på att mäta mig mot konkurrenterna och se hur vi kan tackla motståndet i år, säger Edvin Hellsten.

Det är flera nya namn i årets startfält av V8 Thunder Cars vilket är spännande för både teamen och publiken. I vintras blev det också klart att serien kör fem av sex deltävlingar tillsammans med STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, Ginetta och Formula STCC, med andra ord är det innehållsrika racehelger värda att åka land och rike för att se!

– Årets kalender är grym och det är kul att se fler och nya förare i klassen. Konkurrensen kommer vara stenhård som alltid och vi skall förvalta den kunskap vi byggde upp förra året på bästa sätt. Jag hoppas att få se många racefans på plats, säger Nova Racings teamchef Axel Hellsten.

Allt är upplagt för en nervkittlande premiär och om väderprognoserna är att lita på så kan det bjudas härligt vårväder! Säkra dina biljetter på stcc.se och följ Nova Racings framfart på sociala medier under helgen!

Tidsschema V8 Thunder Cars

Torsdag 3/5
Officiellt test       09:00 – 13:45
Fredag 4/5
Träning              10:00 -10:30
Kval                   15:20 -15:40
Lördag 5/5
Race 1              10:40 – 10:55
Race 2              16:05 – 16:20

 

, , , , , , , ,

Menu