Fyllda läktare och säkra poäng i Östersund

Post 120 of 135

Östersunds flygplats på Frösö blev under helgen ombyggd till racerbana och fylldes med fantastisk publik som fick se många bilar köra. Nova Racing var på plats där Axel Hellsten lyckades köra hem bra poäng och tog ett steg upp i tabellen.

Säsongens sjätte racehelg började med en lång resa upp till mitten av vårt långa land. Väl på plats i Östersund på Frösö flygfält var det blött när teamet vaknade på fredagsmorgonen. Speciellt för den nordliga tävlingen var att träningen startade vid 15:40 och därefter var det körning till midnatt. Underlaget var upptorkande under träningen och Axel försökte få ett bra grepp om banan. Väl till kvalet var banan helt torr och de snabba slicksen åkte på bilen. För Axels del var det svårt att hitta flytet i de två första kurvorna och hade inte den fart som teamet är vant med.

– Banan har två svåra partier som jag inte riktigt kommer överens med och det blir lidande när det är en lång raksträcka där man behöver ha med sig farten. Min tid räckte till en sjätteplats vilket var utanför våra mål men racen återstod, säger Axel.

Kvalet kördes klockan 19:30 och efter det fortsatte motorerna att vråla. Publiken var lyrisk i Östersund och läktarna var mer eller mindre fullsatta fram till midnatt då det var ett tjugotal driftingbilar på plats och rökfyllde arenan.

Lördag morgon stod Axel redo på startgriden i Race 1 och hade siktet inställt på att ta sig uppåt genom fältet. Redan innan start blev han framflyttad en startposition på grund av en tråkig uteslutning för Henric Skoog, helgens värdige poletagare. Från en femte startruta lyckades Axel knipa fjärdeplatsen i första kurvan men hade det sedan svårt att hänga med topptrion.  Farten saknades än och han kunde inte göra så mycket från sin position när han 18 varv senare körde i mål som fyra.

Hellsten körde till sig fjärde snabbaste tid och därmed var fjärde startrutan säkrad. En tuff start med fem bilar i tät strid blev racets spännande händelse och Axel växlade plats med Robert Helling ett flertal gånger i de första kurvorna. Som tidigare setts så kunde inte Axel hålla tempot med de tre bilarna framför i början av racet och körde ett stabilt och jämnt race på sin fjärde plats ända in i mål.

– Nu har vi haft två helger där jag saknat fart och vi får tänka igenom vad vi behöver göra inför nästa race för att slåss i toppen igen, avslutar Axel

Sammanfattningsvis plockade Axel hem säkra poäng och fortsätter att vara bland de fem främsta i mästerskapstabellen, nu som ny fyra. Två tävlingar återstår den här tävlingssäsongen och nästa är Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion 23-24 augusti.

Se Race 2 på SVT Play, 38:00 in i sändningen

Se fler bilder från helgen

 

Bild_003

Bild_018Bild_020

 

, , , , ,

Menu