Hellsten är redo för andra halvlek i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Post 7 of 151

Precis innan sommaruppehållet slog Edvin Hellsten till med sin första seger i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Nu är det dags att lämna brassestolen och hoppa in bakom ratten på Nova Racings Porsche 911 GT3 Cup bil och jaga nya segrar på Gelleråsen Arena!

Motorsporten är extrem, allt pushas mot de yttersta gränserna av vad både tävlingsbilarna och förarna klarar av. Den psykologiska faktorn spelar väldigt stor roll och just den lyckades Edvin Hellsten ta kontroll över när han på Falkenbergs Motorbana bröt Lukas Sundahl segersvit. Nu väntar Kanonloppet på Gelleråsen efter ett sex veckor långt sommaruppehåll och vinnarglöden går inte att ta miste på.

– Nu har vi bevisat att vi kan vinna på ren prestanda. Jag tror på det paket i form av bil och förare vi har tagit fram och nu ser jag verkligen fram emot att fortsätta den positiva trenden under andra halvlek, säger Edvin Hellsten.

Inför den fjärde racehelgen är startfältet i PCCS återigen fyllt med femton hungriga förare som skall köra om mästerskapspoängen. Det är 19 poäng som skiljer Edvin upp till andra plats, ett poänggap som göteborgaren avser att minska i helgen.

– Det är förvisso Emil Perssons hemmabana men jag tycker om Gelleråsen och har vunnit där i tidigare tävlingsklasser. Förra året tog jag min första pallplats där och mycket har hänt sedan dess. Nu vill jag bara ut och gasa, säger Edvin med ett stort leende.

Gasa kommer många att göra i helgen när totalt nio olika tävlingsklasser kommer ge full attack på den värmländska motorbanan. Vädret ser lovande ut och publiken har återigen möjlighet att uppleva racingen live. Båda racen i Porsche Carrera Cup Scandinavia sänds live på Viaplay och ni kan följa Nova Racings framfart i detalj på sociala medier. 

Mästerskapstabell Porsche Carrera Cup Scandinavia
1) Lukas Sundahl, Sundahl-Pampas Racing, 157 poång
2) Emil Persson, Fragus Motorsport, 113
3) Hampus Ericsson, Fragus Motorsport, 104
4) Edvin Hellsten, Nova Racing, 94
5) Hugo Andersson, Steber Racing, 70
6) Pontus Fredricsson, Fragus Motorsport, 69
7) Christoffer Bergström (M), Sundahl-Pampas Racing, 63
8) Carl Philip Bernadotte (M), Porsche Experience Racing, 46
9) Jan Magnussen, Porsche Experience Racing, 43
10) Lars-Bertil Rantzow (M), R Competition, 35
11) Patrick Rundquist, Steber Racing, 34
12) Thomas Karlsson (M), Mtech Competition, 31
13) Hampus Hedin, Fragus Motorsport, 27
14) Krister Andero, Prido Racing, 23
15) Anton Marklund, Mtech Competition, 19
16) Roger Hermansen, Jaffa-Hermansen Racing, 0
17) Fredrik Ekblom, Porsche Experience Racing, 0

, , , , , , , , , , , , , , ,

Menu