Nova Racing återvänder till racingbanan efter långt sommaruppehåll

Post 31 of 135

Åtta veckor av väntan är snart över när Sveriges mest prestigefyllda banracingserie, Porsche Carrera Cup Scandinavia, återvänder till racingbanan. I rampljuset står nu det Göteborgsbaserade racingteamet, Nova Racing, som i midnattssolen i juni tog sin andra seger i Approved Cup och har nu möjlighet att slåss om den totala klassegern.

Det unga teamet från Göteborg älskar utmaningar, särskilt när dom utspelar sig på en racingbana. Inför den andra halvan av debutsäsongen i PCCS är det otroligt spännande, enbart 39 poäng skiljer de fyra främsta förarna åt, där Edvin Hellsten från Hovås, just nu ligger tvåa. Alla i Nova Racing står på tå för att prestera på topp med målet att plocka så många poäng som möjligt under de tre återstående racehelgerna av 2019.

– Jag är peppad på att få ut komma ut på banan och tävla mot Sveriges racingelit igen, sommaren har varit alldeles för lång! Jag är övertygad om att publiken kommer att få se häftig racing på Gelleråsen Arena, marginalerna är minimala och varje placering spelar roll för mästerskapet, säger Edvin med spänning i blicken.

Det långa sommaruppehållet har gett tid åt att reflektera över vad som åstadkommits under den hektiska inledningen av säsongen, som bestod av fyra racehelger på åtta veckor.

– Vi har haft den mest progressiva säsongen hittills i teamets historia där vi tagit stora steg inom alla områden, Media, Catering, Track Operations och inte minst hos vår förare Edvin. Jag tror att styrkan ligger i att vi som team hela tiden vill bli bättre och att vi tar metodiska steg framåt med en gemensam målbild, samtidigt som grunden är att vi alla skall ha roligt, berättar Axel om utvecklingen inom Nova Racing.

Nu väntar Kanonloppet på Gelleråsen Arena 17-18 augusti där stora startfält i totalt sju olika tävlingsklasser kommer att bjuda publiken på spännande racing! Se till att vara på plats för den bästa upplevelsen eller se racen live på Viasat Motor och Viaplay.

Tidsschema PCCS Kanonloppet 17-18 augusti

Lördag 17 augusti
Kl 11.05: Officiellt test (30 min)
Kl 16.20: Kval, Q1 och Q2 (30 min)

Söndag 18 augusti
Kl 11.20: Race 1 (20 min)
Kl 14.50: Race 2 (20 min)

Mästerskapstabell Porsche Approved Cup 2019
1. Hugo Andersson 147 poäng
2. Edvin Hellsten 122
3. Fredrik Ros 122
4. Emil Heyerdahl 108
5. Patrik Skoog 97

Mästerskapstabell Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019
1. Lukas Sundahl 151 poäng
2. Robin Hansson 133
3. Pontus Fredricsson 11
4. Roar Lindland 91
5. Hugo Nerman 88

13. Edvin Hellsten 28

 

, , , , , , , , ,

Menu