Nova Racing avslutar säsongen 2015 på topp

Post 76 of 113

Nova Racing avslutar säsongen 2015 på topp med ytterligare en pallplats och starka prestationer under finalen på Gelleråsen!

Det var med hoppfull magkänsla som göteborgsteamet Nova Racing åkte till Karlskoga för att avsluta årets säsong i VolvoCupen 2015. Fredagen bestod av träning där bröderna Hellsten fick efterlängtade varv på den tekniska banan Gelleråsen. Den heta diskussionen bland förarna i depån handlade om grepp, banan var hal och teamets mekaniker arbetade för att uppfylla förarnas önskemål.

När solen rest sig över den daggtäckta banan på lördagsmorgonen satt Oskar och Edvin redo för att prestera snabba varvtider i kvalet. För att kunna utmana konkurrenterna i VolvoCupen var det full attack som gällde då nattens regn fortfarande låg fläckvis på banan. Det blev som väntat ett jämnt kval där hundradelarna skiljde förarna åt, Oskar placerade sig som åtta och Edvin fyra.

– I kombination med komma tillbaka med en nyrenoverad bil och vara på en, för mig, ny bana är jag glad för alla resultat som kan åstadkommas. Alla detaljer förbättras konstant och jag är snart i hälarna på brorsan, berättar Oskar med glimten i ögat.

Bland fjorton förare på startgriden stod Oskar och Edvin enligt sina kvalpositioner, redo att ge allt för att bjuda publiken på spännande racing! Asfalten var numera torr och ledarbilen bestämde tempot när dem rullade mot de lysande, röda lamporna. Edvin högg direkt i starten och var efter första kurvan ute som trea, följt av hungriga förare i ett långt pärlband. Några kurvor senare blev dock både Oskar och Edvin omkörda, så från en nionde- samt femteplats började jakten. Det är alltid svårt att köra om och denna gång var inte ett undantag. Oskar följde framförvarandes stötfångare genom hela loppet medan Edvin överraskade och lyckades snyggt bromsa sig förbi konkurrenterna! Efter tolv nagelbitande varv körde Edvin i mål som tvåa och Oskar åtta!

– Grymt härligt! En så himla go känsla att köra om och klättra upp genom fältet. Jag gav allt och hade en bil som var perfekt, utbrister Edvin efter racet med ett rejält leende och ytterligare en buckla i bagaget.

Nova Racing avslutar därmed säsongen på topp med fyra pallplatser, varav två är vinster. I totalen av VolvoCupen placerade sig Edvin tillslut som fyra och Oskar som nia.

– Utvecklingen hos förarna har bara pekat uppåt under hela året där vi efter varje tävling tagit med oss alla lärdomar. Racing är mycket mer än att bara köra snabbt, man måste ta sig i mål och sköta tankarna rätt. Alla i teamet har gjort en fantastisk insats och vi kan med glädje minnas VolvoCupen 2015, summerar teamets grundare Axel Hellsten.

Nova Racing vill tacka alla som hjälpt till och ställt upp för att årets satsning nått nya höjder och givit många härliga historier. Nu väntar en mer stillsam tid på banorna men desto aktivare i verkstäderna, vi ses igen 2016!

Klicka här för fler bilder 

Nova_racing_karlskoga_01

Nova_racing_Karlskoga_final_08Nova_racing_Karlskoga_final_06Nova_racing_Karlskoga_final_14

, , , , , , ,

Menu