Nova Racing bjöd på omkörningar, donuts och champagne!

Post 42 of 119

Edvin Hellsten från Göteborg plockade upp farten i helgens två race och visade publiken hur man kör om på Falkenbergs Motorbana. Västkustloppet 2018 avgjordes i strålande sol och med champagne i hand, en perfekt inledning på sommarens semester.

Lördagens kval blev en besvikelse för Nova Racing då farten inte riktigt infann sig och Edvin kvalade in på två åttondeplatser. Det 18 bilar starka startfältet innebar stenhård konkurrens och med topp tio inom en sekund var marginalerna oerhört små. Till Race 1 hade Edvin bestämt sig, att visa hur man kör om på Falkenbergs motorbana.

– Jag kom iväg bra från yttre startruta och kunde behålla min åttondeplats genom första kurvan. Efter ett tätt första varv gjorde jag några sena inbromsningar och kunde lura till mig en bilbredd in i chikanen. Det var ett riktigt kul race att köra och tre placeringar upp genom fältet, jagandes efter fjärdeplatsen ända in i mål hoppas jag gav mersmak för publiken, säger Edvin Hellsten.

Inför race två hade temperaturen stigit rejält och asfalten var närmare 50 grader varm. Trots värmen var målsättningen densamma, att ge järnet och köra om. Redan i första kurvan efter starten stack Edvin in nosen med sin Camaro och åkte jämsides med Christoffer Bergström genom hela chikanen. Det tog ett varv till så var Edvin förbi, då jagandes efter den mångmeriterade inhopparen Edward Sandström.

– Det var stenhårt ute på banan och jag fick med mig några svarta donuts på dörrsidan hem. Mina omkörningar var klockrena och efter att ha passerat Edward var jag uppe på sjätteplats men sen började däcken bli överhettade och vi fick se oss besegrade av värmen. En sjundeplats var inte riktigt vad vi hade tänkt oss men en återtagen fjärdeplats i mästerkapstabellen sitter fint, avslutar Edvin, i ett underställ drypt av svett.

Värmen höll ett hårt grepp om motorbanan men hindrade inte den spektakulära racingen att bevittnas när ett 50-tal gäster till Nova Racing hejade fram Edvin ute på banan. Stort tack till alla er som var på plats och som följde oss under helgen! Nu väntar semester för teamet, som sedan ser fram emot att möta alla racefans på Gelleråsen i Karlskoga 18-19 augusti när Kanonloppet avgörs. Glad sommar önskar Nova Racing!

Resultat Race 1

1. Stein Frederic Akre 27 varv
2. Emil Persson +6.450
3. Marcus Palnér +9.189
4. Edward Sandström +11.247
5. Edvin Hellsten +12.673

Resultat Race 2

1. Stein Frederic Akre 27 varv
2. Alexander Graff +0.808
3. Emil Persson +9.500
4. Freddie Magnusson 15.817

7. Edvin Hellsten +25.319

Mästerskapstabell V8 Thunder Cars 2018

1. Emil Persson 122 poäng
2. Alexander Graff 90
3. Marcus Palnér 88
4. Edvin Hellsten 60
5. Christoffer Bergström 56

Foto: Sofia Johansson

, , , , , , , , , , , , ,

Menu