Nova Racing revanschsugna inför Rudskogen

Post 39 of 135

Premiären i Porsche Carrera Cup Scandinavia började bättre än förväntat men Edvin Hellsten blev snuvad på poängen väl i racen. Nu är Göteborgsteamet taggat på att ta revansch och plocka med sig färska poäng från racen på Rudskogen i Norge.

Det gröna teamet från Göteborg räds inte för nya utmaningar. De stod inför att möta Sveriges elitförare i den just nu största racingklassen för enhetsbilar i Skandinavien. Sportbilen, Porsche 911, anses som en svårbemästrad racingbil som kräver enorm precision hos både föraren. Alla bilar är identiska, endast ett fåtal parametrar är tillåtna att justera, vilket gör att det hänger än mer på att ingenjörerna och föraren skall samarbeta för att hitta de absolut sista tusendelarna ute på banan. Edvin och Nova Racing visade redan på premiären att de kunde ha tusendelarna på sin sida genom att ta pole position i kvalet.

– Alla har jobbat stenhårt under vintern för att komma väl förberedda inför vår största satsning hittills. Det första mötet med bilen och banan är alltid speciellt och det är nu vår resa börjar. Jag är imponerad och stolt över allas insats, mycket tid går in i det här projektet. Den farten som Edvin visade på Knutstorp är ett kvitto på gediget teamwork, säger Axel Hellsten, teamchef för Nova Racing.

Nu väntar säsongens andra racehelg som körs på norska Rudskogen. En bana med
Formel 1-karaktär och utmanande inbromsningar. Edvin tävlade på banan i V8 Thunder Cars 2017, en erfarenhet som förhoppningsvis kan hjälpa lite, trots att det var två år sedan och i en annan bil.

– Det är en cool bana, två inbromsningar i nedförsbacke och en i uppförsbacke. Alla borde cykla runt den, då får man verkligen en känsla för hur mycket upp och ner det går. Jag är supertaggad på att köra Porschen igen, vi ska vara snabbare än våra konkurrenter igen, säger Edvin Hellsten.

Träning och kval körs på lördag följt av två race på söndag. Denna helg är den enda som inte sänds på Viasat Motor så det gäller att vara på plats för att uppleva racingen eller välja att fästa ögonen på livetimingen.

Karlskoga 2019-04-13, Porsche carrera Cup Scandinavia, Roll Out, Foto: Micke Fransson/teambild.se

 

, , , , ,

Menu