Nova Racing skall slå från underläge i Finland

Post 31 of 113

I helgen kör Edvin Hellsten sin första tävling utomlands med teamets Chevrolet Camaro. Den finländska banan Ahvenisto har en mycket speciell karaktär och Nova Racing skall slå från underläge.

Segerkänslan från senaste deltävlingen på Gelleråsen i Karlskoga sitter kvar och kommer förbli historisk för Nova Racing. Nu ser teamet och Edvin Hellsten fram emot att göra fler framgångar. Ahvenisto i Finland är en helt ny bana för teamet och har speciell karaktär då den är smal, bjuder på höjdskillnader och har formen av en åtta ute i de finländska skogarna.

– Det är alltid kul att komma till nya banor, för oss blir det en helg där vi startar i ett underläge mot våra konkurrenter som tidigare har kört på banan. Jag ser fram emot att utveckla både körning och bil så att vi, trots underläget, kan slåss längst fram, säger Edvin Hellsten.

Edvin ligger just nu trea i mästerskapstabellen, ett mål som teamet haft inför säsongen. Det är fyra race under två tävlingshelger kvar innan slutställningen avgörs.

– Vi älskar utmaningar och det här blir en av årets tuffaste på en racingbana. Resultatmässigt är vi ödmjuka men självklart ska vi se till att stressa våra konkurrenter ordentligt, säger Axel Hellsten, teamchef Nova Racing.

Avslutningen av denna säsong kommer vara oerhört spännande. Likt helgen på Gelleråsen tävlar svenska V8 Thunder Cars tillsammans med den finländska serien V8 Thunder. Följ Nova Racings framfart genom sociala medier under helgen!

Tidsschema V8 Thunder Cars Ahvenisto 2018

rdag 1/9
Träning       09:30
Kval            10:20
Race 1       16:45

Söndag 2/9
Race2        12:05

Foto: Sofia Johansson

, , , , ,

Menu