Nova Racing vill bygga vidare på sitt momentum i Fällfors

Post 25 of 146

För drygt en vecka sedan kördes premiären och nu stundar redan den andra deltävlingen för Edvin Hellsten i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020. Efter det abrupta avslutet i Falkenberg är Nova Racing revanschsugna att köra hem nya poäng på norrländska Drivecenter Arena!

Det Göteborgsbaserade teamet tillsammans med föraren, Edvin Hellsten, visade framfötterna i premiären och dom som följde racen live på Viaplay fick bevittna när Edvin körde sig upp genom startfältet. En fjärdeplats i första racet gav bra poäng men nollan i det andra racet var sur.

– Det är alltid lika overkligt och förargligt att plötsligt stå vid sidan av banan, nu har jag gjort det tillräckligt för i år, säger Edvin Hellsten.

Midnattssolsloppet 2019 minns vi som en fantastisk folkfest, 18 000 besökare och 30 grader i strålande sol. I år blir det tyvärr ingen folkfest men bra racing vill Edvin lova. Alla som vill kan bänka sig framför en valfri skärm med Viaplay eller V Sport Motor för att följa båda racen i live.

– Förra året hade vi bra fart i Norrland, det hoppas jag kunna visa även i år. Banan är landets längsta och det finns goda möjligheter för omkörningar. Utmaningen kommer vara att sy ihop ett helt varv under kvalet, ett misstag blir väldigt kostsamt eftersom det tar lång tid att påbörja ett nytt varv, berättar Edvin.

Den tekniskt krävande banan i norr, Drivecenter Arena, ligger strax utanför Skellefteå och är med sina 4200 meter den längsta racingbanan i Sverige. Betongmurarna står bara några centimeter från bankanten vilket inte lämnar något utrymme för minsta misstag. Dessutom kommer det bli en tuff dag för teamen på plats.

– Unikt för denna deltävling i Fällfors är att vi kör allt under en dag, tre träningspass, kval och två race. Det blir en lång och intensiv dag där det kommer bli avgörande att kunna hålla fokus ända till kvällen då det är i racen vi tävlar om de stora poängen. Nu ska vi bygga vidare på det fina momentum vi byggt upp under inledningen av den här säsongen, säger Axel Hellsten, teamchef Nova Racing.

Deltävlingen på Drivecenter Arena i Fällfors körs onsdag 29 juli. Båda racen sänds live på Viaplay och V Sport Motor. Via Nova Racings kanaler i sociala medier kan fansen kontinuerligt följa vad som händer i och hänga med teamet bakom kulisserna!

Mästerskapstabell Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020
1. Lukas Sundahl, 54 poäng
2. Pontus Fredricsson, 40
3. Robin Hansson, 34
4. Hugo Andersson, 20
5. Hampus Ericsson, 19
6. Carl Philip Bernadotte, 18
7. Edvin Hellsten, 14
8. Magnus Öhman, 14
9. Krister Andero, 14
10. Thomas Karlsson, 12
11. Patrick Rundquist, 12
12. Christoffer Bergström, 8
13. Hampus Hedin, 0

Tävlingskalender Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020
17-18 juli, Falkenbergs Motorbana
29 juli, Drivecenter Arena
14-15 augusti, Gelleråsen Arena
11-12 september, Rudskogen Motorsenter, Norge
2-3 oktober, Mantorp Park
9-10 maj, Ring Knutstorp

, , , , , , , , , , , , , , ,

Menu