Nova Racings tredje pallplats

Post 84 of 119

Nova Racing tog sin tredje pallplats denna säsong när femte deltävlingen avgjordes på Kinnekulle Ring. Edvin fick göra dubbla insatsen när Oskar inte kunde komma till start.

Ibland händer oförutsedda saker, och tur är väl det. Oskar krockade sin bil rejält under Raceweek och den var fortfarande i mekanikernas händer när teamet på nytt åkte till Kinnekulle för race. Helgens tävling avgjordes på en och samma dag och Edvin visade redan under träningen att farten satt i sen sist. Väl till kvalet satt han fastspänd bakom ratten och visste att det bara fanns en sak att göra, gasa för både honom och Oskar. Det var ett extremt jämnt kval där de fem främsta låg inom fem tiondelar. Målet var att nå Shoot-out och det lyckades också Edvin med när an presterade tredje bästa tid. Den tredjeplatsen höll i även efter sitt kvalvarv i Shoot-out.

Till race ett startade alltså Nova Racings förare Edvin Hellsten från tredje startruta, med pallen inom räckhåll. Flygandes från den stående starten lyckades han försvara sin plats och hängde med dem framför. Efter några varv låg han endast några tiondelar bakom tvåan, avvaktandes för att se om han gjorde något misstag. Dessvärre inträffade inte det och Edvin körde i mål som stabil trea, 25 hundradelar bakom tvåan.

– Vi har bra fart i bilen och jag gav allt från min sida. Det var lite surt att inte kunna klättra en placering men jag är jättenöjd med en tredjeplats, berättade Edvin med rosiga kinder och svettdroppar i pannan.

Helgen gick i siffran tres tecken då Edvin kört till sig sin och teamets tredje pallplats. Med dem i bagaget och omvänd startordning inför race två var det nu från ruta fem som Edvin startade. Redan i första kurvan låg de tre i bredd och fortsatte så i ytterligare en kurva innan Edvin var tvungen att släppa av för att behålla sina hjul kvar på banan. Han plockade snabbt upp farten och låg återigen i stötfångaren på framförvarande bil men hittade ingen chans att köra om. Det andra racet slutade med en sjundeplats, något som inte visade den potential som Edvin och bilen hade denna helg.

Racing är inte lätt och det är därför man håller fast vid den, för att lära sig bli bättre. Nu arbetas det hårt för att få Oskars bil på hjulen igen och att kunna göra en shakedown innan finalen går av stapeln på Gelleråsen i Karlskoga 26:e september. Vi ses där!

Serieställning inför finalen:
1 Erik Halvorsen 808p
2 Jimmy Andreasson 666p
3 Fredrik Wiborg 664p
4 Oscar Hillström 564p
5 Edvin Hellsten 530p

9 Oskar Hellsten 302p

Nova_racing_kinnekulle_race5_01-5

Nova_racing_kinnekulle_race5_01-2

, , , , , ,

Menu