Ny pallplats för Edvin Hellsten i Finland

Post 30 of 113

Edvin Hellsten imponerade i Finland när han knep en ny pallplats i hans första race på Ahvenisto-banan. En miss i det andra racet kostade honom en placering i mästerkapstabellen och det är en spännande final som väntar på Mantorp Park.

Nova Racing såg ödmjukt fram emot deltävlingen i Finland där banan beskrivs som Nordens ”Green Hell”, vilken har karaktärsdrag likt tyska banikonen, Nürburgring. Ahvenisto-banan kräver det yttersta av förarna och minsta lilla misstag kan stå sig dyrt då avåkningszonerna är minimala och barriärerna nära. Edvin överraskade i kvalet och lyckades få en femte och fjärde startruta till de två racen. Efter tuffa strider med konkurrenterna på en upptorkande bana, i den täta skogen, lyckades Edvin köra i mål som tredje bästa svensk i det första racet.

– Det var ett sjukt tufft race och idag gav jag inte vika för mina konkurrenter! När jag väl skapade en lucka bakåt var det fullt fokus på att åka i det torra spåret och vara på rätt sida om marginalerna, en ny pallplats känns riktigt gött, säger göteborgaren Edvin Hellsten.

Poängskörden gav en utökad marginal för tredjeplatsen i mästerskapet men den fick snart se sig uppäten. Efter en bra start i det andra racet försvarade Edvin sin fjärdeplats in i kurva fyra vilket resulterade i att han träffade kurbsen i utgången. Plötsligt var marginalerna på fel sida, bilen träffade räcket och gled vidare på det fuktiga gräset till dess att den parkerades på en jordvall.

– Det kändes overkligt att jag plötsligt blev åskådare av racet. Jag gjorde ett misstag genom att placera bilen lite utanför spår och det blev en katastrof. Vi tar med oss det goda från helgen och laddar om för att plocka alla poäng vi kan i finalen på Mantorp Park, säger Edvin Hellsten.

Racingen är skör och det handlar om att ligga så nära gränsen för vad som går att åka om man ska vinna. Den 21–22 september är det final på Mantorp Park och vi får återigen uppleva den där nervkittlande känslan av vad racing innebär.

Resultat Race 1
1. Henri Tuomaala 15 varv (NEZ)
2. Emil Persson +2.433
3. Christoffer Bergström +6.8074.
4. Edvin Hellsten +7.576
5. Freddie Magnusson +12.793

Resultat Race 2
1. Alexander Graff 16 varv
2. Emil Persson +5.951
3. Marcus Palnér +10.324
4. Christoffer Bergström +19.363
DNF. Edvin Hellsten

Mästerskapstabell V8 Thunder Cars 2018
1. Emil Persson 191 poäng 2. Alexander Graff 133
3. Marcus Palner 132
4. Edvin Hellsten 111
5. Christoffer Bergström 110

Foto: Jon Jaleby

, , , , , , ,

Menu