Ny pallplats för Edvin och mästerskapsfyra i V8 Thunder Cars 2018

Post 27 of 113

Edvin Hellsten från Hovås, Göteborg, tog sin tredje pallplats för säsongen i det första finalracet på Mantorp Park och säkrade fjärdeplatsen i mästerskapet av V8 Thunder Cars 2018. Nova Racings utvecklingskurva har pekat uppåt, särskilt under andra delen av året och teamet fick äran att mottaga Kaj Hildings hederspris.

Grande Finale på Mantorp park kördes i stormiga förhållanden och Edvin bjöd återigen publiken på underhållande racing. Från sjätte startruta i det första racet började göteborgaren redan i första kurvan att köra om förarna framför. Med en kurva kvar innan målgång gjorde Edvin det ingen trodde var möjligt.

– Jag var riktigt snabb i det kurviga partiet och bestämde mig för att dyka på insidan av Stein Frederic Akre i sista kurvan. Det fanns precis en bilbredd och jag lyckades korsa mållinjen som trea. En underbar känsla att kliva upp på pallen igen, det var säsongens roligaste race där mina omkörningar var klockrena, säger Edvin Hellsten.

Det andra racet startades återigen från sjätte startruta och det var stentufft för Edvin under de inledande varven. Kamperna fortsatte under hela racet och Hellsten lyckades hålla undan från större incidenter som inträffade runtomkring. Han behöll slutligen sin sjätteplats in i mål och säkrade därmed fjärdeplatsen i mästerskapet.

– Jag är grymt nöjd med min och teamets utveckling under den här säsongen! Jag har tagit min första V8-seger, totalt tre pallplatser och plockat poäng i elva av tolv race. Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade i vår satsning och alla racefans som gästar oss på tävlingarna och följer oss på våra sociala medier, säger Edvin Hellsten.

Nova Racing, tillsammans med Edvin, har under 2018 visat att dem är ett team som är en given utmanare till toppen av V8 Thunder Cars. Senare under finalkvällen blev Edvin prisad med utmärkelsen ”Driver progress of the year”. Även teamets insats i form av professionellt arbete, snygg och inbjudande depå samt aktivt arbete för att synas, både för teamets och seriens bästa, blev uppmärksammat genom att bli tilldelade Kaj Hilding Award.

Det är väldigt kul att vårt engagemang i svensk racing uppmärksammas på detta sätt och jag hoppas att det inspirerar andra team att lägga vikt vid detaljer och förmedla racingens härliga känslor. Det här priset är till hela teamet, återigen tack för allas insatser, säger Axel Hellsten, teamchef Nova Racing.

Resultat Race 1
1. Alexander Graff 14 varv
2. Marcus Palnér +4.902
3. Edvin Hellsten +10.377
4. Stein Frederic Akre +10.449
5. Mats Nilsson +10.959

Resultat Race 2
1. Alexander Graff 13 varv
2. Emil Persson +1.763
3. Marcus Palnér +3.291
4. Stein Frederic Akre +10.298
5. Freddie Magnusson +11.400
6. Edvin Hellsten +12.796

Mästerskapstabell V8 Thunder Cars 2018
1. Emil Persson 206 poäng
2. Alexander Graff 187
3. Marcus Palnér 168
4. Edvin Hellsten 134
5. Christoffer Bergström 114

Mer om Kaj Hilding Award
Kaj Hilding var superstarförare, han började sin bana när Superstar och Puss & Kram var stort på 70-talet. Han var en stor ambassadör för klassen som var mån om att alla skulle trivas, att det skulle vara en öppen depå där alla var välkomna. Många minns Kafé Hilding, där alla kunde komma in och ta en kopp kaffe. Kaj Hilding förolyckades tyvärr i en älgolycka. Han körde med startnummer 3, och V8 Thunder Cars hedrar hans minne bland annat genom att detta startnummer för evigt är reserverat för honom. I Kaj Hildings anda och för att ytterligare hedra hans minne delas Kaj Hilding Award ut.

Foto: Jon Jaleby

, , , , , , , ,

Menu