Poäng i blicken hos Edvin Hellsten inför Porschefestivalen

Post 44 of 151

Göteborgaren Edvin Hellsten har onekligen haft en stark säsong tillsammans med Nova Racing i år. Nu väntar den näst sista deltävlingen i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019 och Edvin har sitt mål klart, plocka så många poäng som möjligt.

Mot ett tufft startfält i en ny bil har Edvin kört hem racesegrar och två kvalsegrar så här långt. Resultaten har överträffat förväntningarna, samtidigt som det är vad teamet har jobbat för sedan i vintras. Nu är jakten på guldet i Approved Cup igång på allvar och det skiljer endast 14 poäng mellan Edvin och mästerskapsledaren Hugo Andersson inför den sjätte deltävlingen av årets sju totalt.

– Min inställning för varje racehelg är alltid att prestera mitt allra bästa och kvittot blir hur många poäng jag lyckats inkassera när helgen är över. Nu har vi bra fotfäste för att springa ikapp Hugo där framme och allra viktigast är att undvika misstag, det blir alltid kostsamt i slutändan, säger Edvin om utgångsläget inför helgen.

Efter de två inledande tävlingarna på säsongen, Knutstorp och Rudskogen, talade inte poängen så tydligt för Edvin. Det vände dock snabbt under sommaren och nu är fokus riktat på det totala mästerskapet. Att plocka poäng kontinuerligt har varit en av Nova Racings starka egenskaper sedan 2013 och är något som teamet, tillsammans med Edvin, tänker fortsätta med.

– Att vinna race är en sak, att vinna mästerskap är en annan. Som förare måste man tänka långsiktigt, balansera strid om en position mot total poängskörd från en racehelg. Nu ser jag fram emot att ge mina konkurrenter en match i Norge och totalt sätt göra en bra poängskörd, avslutar Edvin.

Racehelgen på Rudskogen kommer andas racing när Porsche öppnar entrén till årets upplaga av Porschefestivalen. Utöver Porsche Carrera Cup Scandinavia tävlar GT4 Scandinavia, Formula Nordic och Norsk GT. Den första helelektrifierade bilen från tyska sportbilstillverkaren, Porsche Taycan, kommer att premiärvisas på Rudskogen tillsammans med flera andra av årets nyheter. Följ Nova Racing på sociala medier och besök teamet på Rudskogen lördag 14 september! De två racen sänds även live på Viasat Motor och Viaplay.

Tidsschema PCCS Porschefestivalen 13-14 september

Fredag 13 september
Kl 11.05: Officiellt test (30 min)
Kl 16.20: Kval, Q1 och Q2 (30 min)

Lördag 14 september
Kl 11.20: Race 1 (20 min)
Kl 14.50: Race 2 (20 min)

Mästerskapstabell Porsche Approved Cup (efter 5 av 7 deltävlingar)
1. Hugo Andersson, 179
2. Edvin Hellsten, 165
3. Fredrik Ros, 151
4. Emil Heyerdahl, 136
5. Patrik Skoog, 115
6. Franck Århage, 110
7. Roger Hermansen, 64
8. Paul Blomqvist, 28

Mästerskapstabell Porsche Carrera Cup Scandinavia

1. Lukas Sundahl, 179 poäng
2. Robin Hansson, 175
3. Pontus Fredricsson, 144
4. Roar Lindland, 126
5. Hugo Nerman, 112

12. Edvin Hellsten, 40

, , , , , , , ,

Menu