Premiären på Knutstorp 2013

Post 105 of 113

Premiärtävlingen för Axel Hellsten och Nova Racing är nu till ända. Oväntade händelser och tight racing summerar helgen ganska väl.

I fredags stod teamet klart för att låta Axel rulla ut på morgonens träning. Efter 30 minuters körning var han tredje snabbaste föraren på banan. En bra start på dagen och förberedelserna drog igång för att få allting redo inför tidskvalet. Denna gång räckte den nya tiden bara till en fjärde plats.

– Motståndet är oerhört tufft samtidigt som Knutstorp är en riktigt svår bana. Att få till körningen tillsammans med bilens inställningar är inte lätt, sade Axel, inte helt nöjd efter kvalet.

Med nya tankar åkte Axel tillsammans med de andra förarna i Clio-fältet ut på banan för att starta igång årets säsong. Från startruta fyra lyckades inte Axel komma iväg lika bra som de andra men bromsade i första kurvan tillbaka luckan som öppnats och låg nu på innerspår. Två bilar framför sammanstötte och fick sladd som sedan ledde till att de bilar som låg på utsidan av Axel fick en ordentlig smäll och drog med sig Axel in i räcket. Tre bilar blev stående medan Axel kunde backa upp på banan igen, fast nu med en väldigt bucklig och tokigt inställd bil. Efter en omstart lyckades Axel ta sig i mål som fyra efter en hård strid med Henric Skoog.

Teamet arbetade hårt under kvällen för att få ordning på bilen. Väl till lördag stod bilen redo för att köras i helgens sista race. Läktarna fylldes på under den härligt soliga dagen och bland publiken stod fem goa supportrar till Axel och teamet för att heja och njuta av premiären. Från startruta fyra gjorde Axel en kanonstart och kom ut ur första kurvan som trea. Efter några varv kom Andreas Wernersson ifatt och kunde köra om Axel för att jaga vidare mot toppen. Axel blev uppvaktad av Henric Skoog ännu en gång som med två varv kvar lyckades ta sig förbi med en snygg omkörning i första kurvan efter raksträckan.

– Det var tight att hålla Skoog efter sig även denna gång då vi var olika snabba på olika partier. Ett kul lopp med tight racing, precis som det skall vara, sade Axel efter att ha kommit i mål som femma i det andra racet.

Målet att placera sig topp fem var avklarat men som alla andra siktar teamet högre och har lärt sig mycket från helgens race vilket vi förhoppningsvis kan ta vara på till nästa tävling som körs på Solvalla 7-8 juni.

Se lördagens race på SVT Play!

DSC_1048_red

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , , , ,

Menu