Spännande final väntar Edvin Hellsten på Mantorp Park

Post 25 of 135

Edvin Hellsten har gjort en imponerande debutsäsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Tillsammans med teamet Nova Racing har han lyckats ta poäng i varje race av de tolv som körts. Nu återstår två finalrace på Mantorp Park där mästerskapet kommer avgöras, och Edvin ligger bra till.

Med en ny tävlingsbil blir det också mycket nytt för ett team att lära sig. Den ikoniska Porsche 911, som Edvin i år har tävlat med, har visat sig vara en bil som passar honom bra. Mästerskapet, Porsche Carrera Cup Scandinavia, har dessutom visat sig från sin bästa sida där 22 bilar i genomsnitt har stått på startgriden och därmed tagit positionen som Sveriges största racingklass på elitnivå. I mästerskapstabellen för instegsklassen Porsche Approved Cup, som Edvin främst tävlar i, är det oerhört spännande där göteborgaren just nu ligger i slagläge för seger från en andraplats.

– Jag har lärt mig väldigt mycket under den här säsongen, Porschen är en krävande bil där man inte får tveka och samtidigt behöver hålla en hög nivå av precision i sin körning. Nu ser jag fram emot att ge allt på finalen och gå för raceseger, säger Edvin Hellsten

Med 13 poäng upp till ledaren Hugo Andersson är det teoretiskt möjligt för Edvin att vinna mästerskapet men kräver att ytterligheter inträffar. Totalt finns det 44 poäng kvar att tävla om fram till dess att sista målflaggan faller för säsongen och det kommer garanterat bli en tuff kamp.

– Om man ser tillbaka på den gångna säsongen har vi fyllt vårt bagage med 4 racesegrar, två pole positions och fem snabbaste varv. Jag är oerhört stolt över den gedigna utvecklingen som skett inom hela teamet under året och nyfikenheten om hur vi kan bli snabbare, exponeras på nya sätt och ha ännu roligare genomsyrar som en unik drivkraft bland oss. Nu ska vi ge publiken och oss själva en härlig avslutning på racingsäsongen 2019, säger Axel Hellsten teamchef för Nova Racing. 

Trädens löv har skiftat till höstfärger och temperaturen sjunkit, kläd på er för en riktig rysare till final när Porsche Carrera Cup Scandinavia skall avgöras på Mantorp Park! Följ Nova Racing på sociala medier och besök teamet i depån under lördagen 5 oktober, båda racen sänds även live på Viaplay.

Tidsschema Grande Finale Mantorp Park 4-5 oktober

Fredag 4 oktober
Kl 11.40: Officiellt test (30 min)
Kl 14.50: Kval, Q1 och Q2 (30 min)

Lördag 5 oktober
Kl 11.15: Race 1 (20 min)
Kl 14.50: Race 2 (20 min)

Mästerskapstabell Porsche Approved Cup (efter 6 av 7 deltävlingar)
1. Hugo Andersson, 213 poäng
2. Edvin Hellsten, 200
3. Emil Heyerdahl, 179
4. Fredrik Ros, 175
5. Patrik Skoog, 139
6. Franck Århage, 134
7. Roger Hermansen, 64
8. Paul Blomqvist, 28

Mästerskapstabell Porsche Carrera Cup Scandinavia
1. Lukas Sundahl, 219 poäng
2. Robin Hansson, 201
3. Pontus Fredricsson, 176
4. Roar Lindland, 158
5. Hugo Nerman, 140

11. Edvin Hellsten, 50

, , , , , , , , , ,

Menu