Stabil säsongspremiär för Edvin på soligt Ring Knutstorp

Post 54 of 123

Edvin Hellsten från Hovås plockade stabila poäng i säsongspremiären av V8 Thunder Cars på Ring Knutstorp. Han kopplade greppet om fjärdeplatsen i mästerkapstabellen och har goda möjligheter att klättra uppåt.

Med officiellt test under torsdagen inleddes årets premiärhelg i ett småkyligt Skåne. Nova Racing arbetade hårt i depån och justerade Camaron för att passa Edvin, något som visade sig vara svårare än vanligt denna helg. En sann racer gör alltid sitt yttersta oavsett omständigheter och Edvins kvaltider gav honom dubbla femteplatser att starta helgens två race ifrån.

– Vi har haft problem med att leverera en bil som Edvin trivs med denna helgen vilket såklart är frustrerande. Edvin gör ett kanonjobb ute på banan och det hänger på små detaljer, vi lär oss hela tiden och vet att vi kommer hitta rätt, säger Nova Racings teamchef Axel Hellsten.

Publiken tog med sig både sol och värme till lördagen och depån fylldes av en fantastisk atmosfär. Edvin gjorde heller ingen besviken som flög upp till en tredjeplats i första racet och bjöd alla racefans på rysande underhållning. En liten miss i kurva elva gjorde dock att konkurrenten, Marcus Palnér, lyckades klämma sig förbi och Edvin skuggade honom som fyra in i mål.

– Det är surt att jag inte lyckades hålla tredjeplatsen men nu blickar jag bara framåt. Vi har en hel säsong framför oss och jag kommer göra allt för att ha toppen av fältet i backspegeln, säger Edvin Hellsten.

Likt det första racet var Edvin även het i starten av det andra, och gjorde snabbt en omkörning för fjärde position. Efter 15 svettiga varv plockade Edvin med sig ytterligare 12 poäng för en stabil fjärdeplats. I mästerskapstabellen ligger Edvin nu fyra och har goda möjligheter att slå sig in bland topptrion. Nästa race körs på Anderstorp 16-17 juni där även den framgångsrika sportbilsfestivalen från i fjol kommer arrangeras tillsammans med STCC och deras supportklasser. Håll utkik på Bilsport Play för V8 Thunder Cars TV-magasin som släpps fredag 11:e maj.

Resultat Race 1

1. Alexander Graff 15 varv
2. Emil Persson +3.511
3. Marcus Palnér +9.725
4. Edvin Hellsten +10.115
5. Christoffer Bergström +17.294

Resultat Race 2

1. Emil Persson 14 varv
2. Marcus Palnér +3.532
3. Alexander Graff +3.714
4. Edvin Hellsten +9.367
5. Freddie Magnusson +18.382

Mästerskapstabell V8 Thunder Cars 2018

1. Emil Persson 45 poäng
2. Alexander Graff 42
3. Marcus Palnér 33
4. Edvin Hellsten 24
5. Christoffer Bergström 18

, , , , , , , , , ,

Menu