Stark SM-debut för Nova Racing i V8 Thunder Cars

Post 24 of 75

Edvin Hellsten från Göteborg visade att han är att räkna med i årets svenska mästerskap i V8 Thunder Cars. Under helgens andra race på Mantorp Park imponerade han stort med sin körning och korsade mållinjen som fyra.

Försommarvärmen infann sig väl till säsongspremiären och det var en svettig göteborgare som klev ur bilen efter fredagens fria träning. Med flest varv körda av alla fick teamet värdefull data att utnyttja till lördagens tidskval. Med nya däck på hade alla V8-förare samma uppdrag under 20 minuter, att prestera två snabba varvtider där de i fallande ordning gav startordning till respektive race.

– Jag lyckades putsa mina varvtider ordentligt under kvalet och fick valuta för min jämna körning. P7 till första racet och P5 till det andra blev en bra utgångspunkt för söndagens tuffa utmaning, berättar Edvin.  

Med lite kyligare vindbyar i Östergötland under söndagen släcktes lamporna för de tolv V8-bilarna på startgriden. Edvin försvarade sin sjundeplats väl och såg länge ut att plocka med sig stabila poäng men när ett varv återstod började det ryka om bilen och han fick bryta. Resultatet blev i slutändan en tiondeplats och Edvin fick därmed med sig den sista poängen. Teamet lokaliserade det tekniska felet och lyckades, med sin fantastiska insats, reparera bilen i tid till start av race två.

– Jag lyckades få en riktigt bra start från femte ruta och kunde plocka en placering redan i första kurvan. Det var ett tight race och jag hade en tuff kamp med bilarna runtomkring mig men jag är grymt nöjd att jag höll ihop hela racet och kunde köra i mål som fyra, säger Edvin.

Nova Racing summerar premiären till en bra och utvecklande helg där Edvins prestation visar att potentialen finns för att konkurrera allt hårdare med de framförvarande förarna. Nästa race som väntar teamet är i Norge på den spektakulära banan, Rudskogen, 17–18 juni.

Fler bilder hittar du här

Resultat Race 1

1. Mattias Lindberg 16 varv
2. Marcus Palnér +0.187
3. Alexander Graff +4.508
4. Freddie Magnusson +15.204
5. Christoffer Bergström +17.256

10. Edvin Hellsten 14 varv

Resultat Race 2
1. Mattias Lindberg 16 varv
2. Marcus Palnér +0.340
3. Freddie Magnusson +17.095
4. Edvin Hellsten +18.656
5. August Krokström +20.878

SM-tabell V8 Thunder Cars 2017
1. Mattias Lindberg 54p
2. Marcus Palnér 36p
3. Freddie Magnusson 27p
4. Alexander Graff 23p
5. August Krokström 18p
6. Edvin Hellsten 13 poäng

 

, , , , , , ,

Menu