Topphelg för Hellsten med dubbelt silver på Rudskogen!

Post 4 of 151

Inför helgen fanns förväntningarna på Edvin Hellsten och med dom lyckades han prestera sin bästa helg för säsongen. Från andra startruta i alla tre race tog han två pallplatser och lyfte sig upp till trea i mästerskapet.

Norge bjöd på höstkyla när Porsche Carrera Cup Scandinavia körde sin näst sista tävlingshelg för säsongen 2021. Edvin Hellsten var laddad och visste att denna helg var extremt viktig med tanke på att tre race skulle köras, totalt 80 poäng att ta hem som mest. Redan under fredagens två träningar visade han bra fart och teamet var spänt på att få se hur långt fram det skulle räcka till i kvalet. 

– Jag skickade på allt jag hade och den här gången var det så gött att jag fick ha med mig hundradelarna på min sida. P2 i båda kvalomgångar är jag riktigt nöjd med och en stor eloge till teamet som gav mig ett riktigt spjut till bil, säger Edvin efter det stenhårda kvalet.

Det var första helgen Edvin, med sin gröna Porsche 911, skulle starta alla tre helgens race från första startled, bredvid regerande mästaren Lukas Sundahl. Med en offensiv strategi gjorde Edvin allt för att ta sig förbi Sundahl i det första racet. En dykning fick han till men fick backa av och nöja sig med ett silver.

– Alla vet att Sundahl är snabb men jag var snabb och la in en attack ner i hårnålen, det var nära men han stängde listigt och sen blev det aldrig något nytt läge. Det är erkänt svårt att köra om med dom här bilarna när vi är så jämna, ännu en gång sjukt viktigt att kvala bra, fortsätter Hellsten.

Till lördagens två race var det återigen start från ruta två på en torr bana och Norrmännen bjöd dessvärre inte på någon extra värme. Edvin gjorde fina starter igen och skuggade Sundahl i båda det första och andra racet. I det tredje och längre loppet blev dock Hellsten uppvaktad av Hampus Ericsson och fick se sig passerad.

– Race 2 var okej men något saknades, skönt att jag kunde försvara ett silver till. I det tredje racet hade jag inte greppet och sen kom både Hampus och Emil med bättre Pace och jag fick nöja mig med en fjärdeplats. En bra helg oavsett och superkul att få kliva upp på pallen igen, det är där vi hör hemma, avslutar Edvin.

Poängskörden på Rudskogen gjorde att Edvin klättrade i mästerskapstabellen och är nu trea med en poängs marginal till Emil Persson på fjärde. Det är upplagt för en tuff och spännande finalhelg på Mantorp Park som avgörs 1-2 oktober. De nya, lättade restriktionerna tillåter en stor publik, något som är väldigt efterlängtat och serien hoppas på ett stort tryck från allmänheten.

, , , , , , , , , , , , , , ,

Menu