Tuff kamp väntar för Nova Racing i Falkenberg

Post 27 of 103

Årets upplaga av Västkustloppet blir det största på länge och den tuffaste utmaningen för Nova Racing hittills. Ett 18 bilar starkt startfält i V8 Thunder Cars skall bjuda svenska folket på intensiv racing!

En av sommarens absoluta höjdpunkter är Västkustloppet som årligen körs på Falkenbergs Motorbana. Ett tillskott på sex nya förare i V8 Thunder Cars summerar till totalt 18 bilar på startgriden. För göteborgaren, Edvin Hellsten, är det hemmarace och siktar på att ha alla 17 konkurrerande bilar bakom sig.

– Det kommer bli sjukt tufft, många rutinerade förare har tillkommit i klassen och alla är med för att vinna. Jag har min målsättning klar och kommer köra så skjortan står rakt ut, säger Nova Racings förare Edvin Hellsten.

V8-bilarna kör runt Falkenbergs motorbana på ungefär 45 sekunder, ett kort och snabbt varv där alla tusendelar är avgörande. Vädret ser ut att leverera sol och det kommer bli en prestationsfråga om vem som orkar fokusera i hettan, ända in i mål.

– Jag har en go magkänsla och tror att Edvin kommer göra ett bra jobb på banan. Många av teamen har vässat formen till i år och med ytterligare konkurrens till helgen blir en pallplats ännu mer prestigefylld. Den som är på plats under söndagen kommer att få se vilka som drar det längsta strået, säger Axel Hellsten, teamchef för Nova Racing.

Utöver V8 Thunder Cars tävlar STCC, Ginetta, VolvoCupen, Formula STCC, Legends, SSK-serien och Superbike. Se till att säkra din biljett till Västkustloppet den 8-9 juli och kom ihåg att tag med solskydd och vatten. Vi ses på Falkenbergs Motorbana!

Tidsschema V8 Thunder Cars Västkustloppet 2018

Lördag 7/7
Träning 10:10
Kval 16:15

Söndag 8/7
Race 1 10:10
Race 2 14:20

Foto: Sofia Johansson

 

, , , , , ,

Menu