Tuffa race och många omkörningar i Karlskoga

Post 119 of 135

Årets upplaga av Gelleråsens Kanonlopp är genomfört och för Nova Racing var det ett fall framåt i rätt riktning. Helgens två race var tuffa och för teamets förare Axel Hellsten blev det många omkörningar.

Inför helgens race på Karlskoga motorbana hade teamet förberett med en ny setup på bilen och Axel fått köra på banan. Väl under träningen fick Axel ett bra intryck av bilen och kunde köra alla varv för att hitta rätt. Många förare visade att de hade bra fart och i tidskvalet var det jämnt kring femteplatsen som också Axels varvtid räckte till.

– Jag var inte helt nöjd med avståndet fram till toppen som fortfarande var en sekund men kände samtidigt att det fanns mer att hämta i körningen. Vi fortsätter att prestera topp fem men måste minska avståndet framåt, säger Axel.

I första racet som kördes på lördag morgon fick Axel en bra start från sin femte position men fick en sladd i tredje kurvan och halkade ner till sjunde. Därifrån kämpade han sig snabbt uppåt och gjorde två fina omkörningar och kunde utan problem köra i mål som femma. I racet fick även Axel upp farten och halverade avståndet i tid till de främsta.

Med några taktiska förändringar till race två där Nova Racings förare åter igen startade från ruta fem hoppades teamet att kunna nå längre fram i fältet. Axel fick tyvärr en dålig start och fick kämpa sig genom de första kurvorna när han såg sig passerad av två bilar. Med vetskapen om att farten fanns började han jakten på de framförvarande. Efter 12 varv var han uppe på en fjärde plats och såg Henric Skoog komma närmare bakifrån. Med tre kurvor kvar gjorde Skoog en dykning som resulterade i att Axel vände runt och stod för ett ögonblick helt still, lik som publikens puls. Henric lämnade snyggt plats åt Axel så att han kom iväg precis framför de bakomvarande och fick behålla sin fjärdeplats in i mål.

– Det var en rafflande avslutning på det här racet och det var skönt att få komma i mål som fyra med tanke på all dramatik. Det känns som vi börjar hitta tillbaka fartmässigt där vi en gång var i början av den här säsongen samtidigt som alla andra lär sig och motståndet ökar, så det gäller bara att fortsätta, avslutar Axel.

Med nya, stabila poäng i förarmästerskapet är Axel fyra i tabellen med en lucka till både bakom och framförvarande platser. Årets säsong har nu en tävlingshelg kvar att bjuda på och teamet ser fram emot att tävla på Mantorp Park om fyra veckor där finalen tar plats 20-21 september.

Se Race 2 på SVT Play, 01:43:30 in i sändningen.

Fler bilder från helgen hittar du i media-biblioteket

Bild_001

Bild_002 Bild_003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , , , ,

Menu