Nova Racing Team

Nova Racing grundades som racingteam år 2013 av Axel Hellsten i Göteborg. Deltagandet i bilracingklassen och mästerskapet, JTCC Clio Cup, var en framgångsrik första säsong med slutresultat som 4:a i SM. Det följdes upp av tre säsonger i standardbilsklassen VolvoCupen, tävlandes med Volvo 850, stod Nova Racing som mästare i klassen 2016.

Under 2017-2018 växlade teamet till bakhjulsdrivet och 450 amerikanska hästkrafter med Edvin bakom ratten i klassen V8 Thunder Cars. Edvin slutade fyra i mästerskapet och teamet valde därefter att byta klass på nytt.

2019 blev första året med en Porsche 911 och då i instegsklassen Porsche Approved Cup. Det blev en lärorik och framgångsrik säsong som slutade med silver i PAC. Till 2020 tog teamet klivet upp i Sveriges absoluta topp av elitracing med en ny 911 GT3 Cup bil och ambitionen att vinna Porsche Carrera Cup Scandinavia inom två år. Med facit i hand står nu Nova Racing och Edvin Hellsten med två brons i mästerskapet. Både säsongen 2020 och 2021 avslutades med rafflande racing ända in på mållinjen.

Ett gemensamt beslut togs hösten 2021 pausa tävlingsverksamheten på obestämd framtid. Teamet kan se tillbaka på väldigt roliga och framgångsrika år ihop. Det började som ett familjeteam som sedan utvecklades till att bli ett litet proffesionellt team fyllt med ingenjörskraft, vilja och ett härligt motto; att alltid ha kul!

Förare
Teamet
Tävlingsbilen 2021
Menu