Edvin Hellsten tog sin första seger i V8 Thunder Cars!

Post 55 of 135

Edvin Hellsten, 21 år från Göteborg, klev högst upp på pallen och firade sin första seger någonsin i V8 Thunder Cars! Under utmanande väderförhållanden var det Edvin med sin kontrollerade körning som drog det längsta stråt i det första racet på Gelleråsen Arena 2018.

Från femte startruta avancerade Edvin snabbt upp till tredjeplats under det inledande varvet av helgens första race. Regnet som precis börjat falla inför starten fortsatte att göra banan halare och halvvägs in i racet gjorde framförvarande konkurrent ett misstag så att han körde av både sig själv och ledarbilen. Edvin tog över ledningen och kontrollerade därefter racet på det svårkörda underlaget för att till slut korsa mållinjen som segrare!

– Jag kan knappt tro det själv, vilket race! Att hålla sig på banan och hela tiden anpassa farten efter greppnivån var nyckeln till seger idag. Ett antal svåra varvningar gjorde det extra spännande mot slutet, samtidigt lyckades jag sätta snabbaste varvtid vilket gör att jag är extra nöjd med min insats, säger Edvin Hellsten.

 Segern är Edvins första i V8 Thunder Cars sedan debuten i klassen 2017 och gav onekligen en drömstart på andra halvan av årets säsong. I helgens andra race startade Edvin från fjärde startruta och var snabbt uppe och nosade på tredje bil. Det blev dock trångt i ytterspår och han fick se sig passerad av två bilar. Efter flera attacker säkrade Edvin tio viktiga mästerskapspoäng tack vare en femteplats.

– Helgens seger var otroligt efterlängtad och gav mycket energi till hela teamet. Vi jobbar för att hela tiden utvecklas och tar alla chanser vi får, den här helgen gav det hårda slitet oss resultat. Edvins poängskörd var mycket värdefull som nu placerar oss som trea i mästerskapet, säger Axel Hellsten.

Kanonloppet blev en helg med blandade känslor där segerglädjen dämpades av den tragiska olyckan som skedde under lördagen. Teamets tankar går till funktionären som förolyckades och de anhöriga. Nästa tävling för Nova Racing är säsongens femte racehelg som körs i Finland på banan Ahvenisto 1-2 september.

Resultat Race 1
1. Edvin Hellsten 16 varv
2. Freddie Magnusson +0.783
3. Henri Tuomaala +7.604
4. Micke Nyman +21.769
5. Toni Lähteemäki +22.350

Resultat Race 2
1. Emil Persson 17 varv
2. Marcus Palnér +6.400
3. Freddie Magnusson +9.725
4. Christoffer Bergström +11.021
5. Edvin Hellsten +11.462

Mästerskapstabell V8 Thunder Cars 2018
1. Emil Persson 148 poäng
2. Marcus Palnér 107
3. Edvin Hellsten 96
4. Alexander Graff 96
5. Christoffer Bergström 80

Foto: Sofia Johansson

, , , , , , ,

Menu