Nova Racings nya förare 2014

Post 130 of 151

Oskar och Edvin Hellsten, 19 respektive 17 år från Hovås, är redo för Volvo Cupen 2014. De två bröderna som tidigare kört gokart tar nu sitt fortsatta steg i karriären, en satsning tillsammans med Nova Racing där de under året kommer tävla i varsin bil.

Ett nytt år med en ny racingsäsong väntar och Nova Racing vet vart den kommer bära väg. Med två nya förare i teamet, Oskar och Edvin, kommer det blir en spännande kamp om placeringarna när de båda skall tävla sin första säsong i den populära bilklassen Volvo Cupen! Redan förra året fick de närmare 50 varv vardera i kroppen med coachning av Axel Hellsten, som tidigare kört klassen och som förra året tävlade i JTCC Clio Cup för Nova Racing. Från att ha sneglat är de nu båda sålda på bilkonceptet.

– Det var en helt annan dimension att sitta i en heltäckt bil och det kändes rätt direkt, en häftig utmaning att ta sig ann, säger Edvin Hellsten med ett stort leende på läpparna. Jag ser fram emot att köra fler varv, det var en stabil upplevelse och längtan till när vi sätter ner bilen på banan är stor, beskriver Oskar om sin känsla från testhelgen.

I skrivande stund är det upplyst i garaget många timmar där teamets andra bil byggs. Nova Racing ställer upp med två Volvo 854, båda byggda från vanliga gatregistrerade bilar som nu uppfyller det tävlingsreglemente som gäller för klassen.

– Volvo Cupen har ett ganska strikt reglemente för att man skall kunna tävla på lika villkor till en rimlig, ekonomisk budget, antyder Edvin. Klassbytet känns som ett naturligt steg för oss att ta för vår vidare karriär, kartingeran är över och nu skall vi göra en kul satsning med Nova Racing, fortsätter Oskar.

Förutom att förbereda bilarna pågår även arbetet med dem själv då de tränar för att orka med fysiskt men främst mentalt under körning. Att de är bröder gör inte att tävlingsinstinkten döljs, tvärtom.

– Givetvis är det en intern kamp att korsa mållinjen före Edvin men vi respekterar varandra och nyckeln till framgång är att vi hjälps åt för att ta oss framåt och bli bättre, säger Oskar. Det är alltid viktigt att komma före brorsan, en plats oavsett förare, är alltid en plats högre upp i resultatlistan, avslutar Edvin.

Teamet ser fram emot säsongen och tycker att det skall bli spännande att se de nya förarnas utveckling under året. Årets första testpass rullar igång på Kinnekulle Ring 12-13 april.

DSC05536

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , , , , , , ,

Menu